maandag 30 augustus 2010

Day 12: Everglades

Vandaag stonden de Everglades op het programma. Na een uurtje rijden op de Tamiami Trail, een weg dwars door de Everglades, kwamen we aan bij Speedy Johnsen voor een airboat tour. Hier scheer je over het water. Het was erg mooi om tussen de mangroven door te varen. Toen we eenmaal bij het gras en de open vlakte aankwamen ging de gashendel open. Erg gaaf om zo hard te varen door het moeras. Maar wij wilden natuurlijk niet alleen hard varen maar ook alligators zien. Na 3 kwartier varen was het zover. Eindelijk een alligator, 2,5 m lang. Echt gaaf om van zo dichtbij te zien. Wij keken naar hem en hij keek naar ons. En bleef gewoon liggen.

Hierna zijn we weer verder gereden naar Shark Valley. Hier hebben we een bustour gedaan van 2 uur. De bus was aan de zijkanten open en je raad het al op het moment dat wij gingen begon het keihard te regenen. Binnen 5 min was Ferry doorweekt, na 10 min iedereen. De chauffeur was lekker aan het praten maar niemand luisterde, iedereen lach dubbel dat we zo nat waren. Want zo gaat dat hier nu eenmaal: gewoon erom lachen en niet zeuren, heel relaxed.

Na een uurtje kwamen we bij een uitkijktoren aan waarbij je heel ver over de everglades kunt kijken. Ook lag hier een wandelpad tussen de planten en bomen. Ook maar even gaan kijken, na 3 min door plassen en het krappe pad lag er iets op waardoor we niet verder konden. Ja er lag gewoon een alligator in de weg, weer zo dichtbij en gewoon blijven liggen. We waren al gewaarschuwd dat als je er 1 tegenkwam je gewoon weer terug moest gaan. Dus hebben we dit gedaan. Enige nadeel van dit pad waren de muggen. Pierre vonden ze wel lekker, die was een paar keer gestoken maar Ferry helemaal niks. Blijkbaar niet lekker genoeg. Op de terugweg kwamen we 2 nesten tegen, bij 1 lag de moeder erbij en bij de ander waren allemaal babyalligators, erg gaaf.

Het wad inmiddels 15 uur en moesten nog lunchen. Dit hebben we gedaan bij een vage indianentent langs de weg. Ferry nam Catfish (soort lekkerbek) en Pierre nam Gator bites. Ja eerst staat ie ze te bewonderen en later eet ie ze gewoon op. Was wel lekker trouwens.

Nu weer terug naar het hotel, was 2 uur rijden en erg saai om te rijden, de weg is kaarsrecht, maar gelukkig genoeg te zien naast de weg.

Morgen onze Koninginnenrit naar Key West. 6,5 uur rijden. Erg lang maar het zal zeker de moeite waard zijn.

2 opmerkingen:

  1. Gaaf hoor, ben erg benieuwd naar de foto's.
    Geniet nog van het laatste weekje.
    Groetjes en een hele dikke knuffel van Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi luitjes±

    Nou lees het weer en maar eten en eten, is geen turkie hoor.Maar zo te lezen gaat ales voorspoedig, dus heel netjes de voorbereiuding die jullie hebben gedaan.Maar een tip oud de regen lekker saar als je terug komt, want hier is er ook al genoeg ppff gevallen. Nu nog je aatste dagen genieten he.

    doeiii aat

    BeantwoordenVerwijderen